Vorkheftrucks vs reachtrucks: de verschillen

Manitou heeft een ruim aanbod heftrucks. Welke heftruck het meest geschikt is, hangt sterk af voor welke doeleinden u deze wilt inzetten. Hier bespreken we de grootste verschillen tussen vorkheftrucks en reachtrucks. 

Indoor of outdoor

Het grootste verschil zit 'm in hoe u de heftrucks wilt gaan inzetten. Diesel of LPG vorkheftrucks zijn met name geschikt voor outdoor gebruik. Ze zijn namelijk geschikt voor intensiever gebruik en kunnen door hun bredere banden ook ingezet worden op ruwere terreinen zoals bij bouwterreinen.

Elektrische vorkheftrucks en reachtrucks zijn met name geschikt voor indoor gebruik. Als je de hele dag in een magazijn of distributiecentrum werkt, dan is het fijn als je geen last hebt van uitlaatgassen of herrie. In vergelijking met een heftruck op diesel of LPG zijn elektrische heftrucks een stuk schoner en bijzonder stil.

 

 

Zitpositie en banden

Bij reachtrucks zit de bestuurder als het ware zijwaarts naar de voorkant van de reachtruck. Bij vorkheftrucks zit men in een normale positie en kijken ze dus direct naar de lading.

Verder verschillen de wielen. Vaak heeft een vorkheftruck vier rubberen banden. Reachtrucks hebben daarentegen vaak drie of vier kleine harde wielen. Hierdoor kan de truck rond zijn as draaien zodat het makkelijker is om door kleine gangen te manoeuvreren. 

 

Advies nodig?

Hulp nodig bij het maken van uw keuze? Ons team adviseert u graag over welke machine het meest geschikt is voor uw situatie. Bel ons via +31 (0)6 360 396 97 of vul ons contactformulier in.