Hoe kies ik de juiste heftruck? 

U wil investeren in een nieuwe heftruck maar er zijn eindeloos veel keuzes. Het is belangrijk een heftruck te kiezen die voldoet aan uw behoeften en gebruik. Key-Tec helpt u graag op weg naar de juiste keuze aan de hand van drie stappen.

STAP 1: De ruimte waar de heftruck zal gebruikt worden

De omgeving, het vloertype en de magazijnindeling bepaalt voor een groot deel de keuze van uw heftruck. In een klein magazijn is het nuttig om smallere, meer wendbare heftrucks aan te schaffen. Dit criterium is niet van belang in een groot magazijn met veel oppervlakte. Ook het traject dat heftrucks afleggen in uw magazijn wordt door de inrichting bepaald. 
 

STAP 2: Het gebruik van de heftruck

Hoe u uw vloot van heftrucks inzet is uiteraard ook gebonden aan de specifieke werkmethodes en werkbehoeftes van de organisatie. Zo bestaan er bijvoorbeeld heftrucks met een fleetmanagement systeem. Daarmee kan u de efficiëntie van uw organisatie verhogen. Die systemen zijn beschikbaar in verschillende versies, afhankelijk van de data die u wilt verzamelen. Zo is er bijvoorbeeld een identificatieapparaat dat de chauffeur herkent via een code of badge, en een sensor die registreert of er impact op de heftruck wordt vastgesteld. 
 

STAP 3:  Stem de heftruck af op het materiaal

Bij de zoektocht naar de juiste heftruck is het type last en de afmeting belangrijk. Het gewicht en de grootte hebben namelijk een directe invloed op de logistieke processen van een onderneming en de heftrucks die nodig zijn om die processen in goede banen te leiden.