Handige tips bij het kopen van een bulldozer

U staat op het punt een bulldozer te kopen, maar weet niet goed waarop te letten? Dan is het best u te laten informeren door professionals. Bij Key-Tec beschikken we over een mooi assortiment bulldozers van het topmerk Case. We helpen u alvast graag op weg bij het maken van de juiste keuze aan de hand van deze praktische tips.

Het budget maakt de bulldozer

Zoals bij veel grote aankopen, wordt ook bij de aanschaf van een bulldozer veel bepaald door het beschikbare budget. Bulldozers komen namelijk in verschillende maten, uitvoeringen en vermogensklassen. Het spreekt voor zich dat die niet allemaal beschikbaar zijn tegen dezelfde prijs. Een toestel met een groter vermogen, zal in de meeste gevallen ook duurder zijn.

Stel voor uzelf een duidelijk budget op en houd hierbij rekening met het uiteindelijke doel waarvoor u de bulldozer gaat gebruiken. Het heeft geen zin te besparen op een bulldozer om dan te moeten vaststellen dat u een machine aangekocht heeft die over te weinig vermogen beschikt voor de job waarvoor u deze aangekocht heeft… Realisme is dan ook het sleutelwoord bij het bepalen van uw budget.

Het terrein waarop u de bulldozer wil gebruiken

Het terrein en de omgeving waarin u de bulldozer plant te gebruiken, heeft een zekere impact op uw keuze. De meeste types zijn geschikt voor ofwel standaard werk, ofwel zware klussen. Onder standaard werk verstaan we de bouwsector en landschapsarchitectuur. Bulldozers voor het zwaardere werk worden dan weer beschikt over een aantal verstevigde onderdelen, vaak in de vorm van stalen platen. Dit type bulldozer wordt voornamelijk gebruikt op moeilijk berijdbaar rotsachtig terrein.

Waar u ook best rekening mee houdt, is de grootte van de bulldozer. De afmetingen bepalen namelijk waar u de machine kunt gebruiken (grote open bouwwerven of eerder besloten terreinen) en hoe makkelijk het is om het toestel te transporteren van en naar werven.

Een groot voordeel bij de aankoop van een Case bulldozer, is dat deze toestellen zowel standaard als zwaarder werk aankunnen. Bent u op zoek naar het krachtigste toestel in onze reeks, bekijk dan snel even de details van de Case 2050 M.

Comfort en zichtbaarheid

Iets waar u niet meteen bij stilstaat, maar daarom niet minder belangrijk: het comfort en gebruiksgemak van de bulldozer. Vergeet niet dat u, of uw werknemers, vele uren zullen doorbrengen in het aangeschafte toestel. Zorg er dan ook voor dat dit kan in de best mogelijke omstandigheden. In de eerste plaats denken we hierbij aan een comfortabele cabine, die geluiddempend werkt en waarin steeds een maximale visibiliteit gewaarborgd is.

Wanneer u kiest voor een toestel uit onze Case reeks, dan zit u hier alvast gebeiteld. Het comfort en de visibiliteit draagt deze constructeur namelijk zeer hoog in het vaandel. De ruiten reiken van het plafond tot aan de vloer en geven een goed zicht op het blad van de bulldozer. Bovendien is de cabine steeds zeer geluiddicht (decibelrating van 76 dBA). Tot slot laat de ergonomisch geplaatste joystick een vlotte besturing toe.

Koop uw bulldozer bij een erkende dealer

U wil uw bulldozer natuurlijk kopen bij een betrouwbare partij. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd wordt en dat u na de aankoop ook opnieuw bij de dealer terecht kan voor onderhoud, reparaties en verder advies op maat. Bij Key-Tec bent u alvast aan het juiste adres. Wij verhuren en verkopen namelijk niet enkel de meest kwalitatieve toestellen, wij bieden u ook een onberispelijke service en beschikken officiële Case concessiehouder over alle nodige wisselstukken.

Wilt u advies op maat bij uw aankoop van een bulldozer? Neem dan vrijblijvend contact op met Key-Tec via het formulier hieronder. We bekijken graag uw specifieke situatie in detail.