Een machine huren, waarop letten? 

Bij Key-Tec heeft u een ruime keuze huurmachines. U wil graag een machine huren maar u weet niet goed welke machine het best zal voldoen aan uw wensen? Key-Tec geeft graag enkele tips mee. Waar moet u op letten bij het huren van een machine

De werkplaats van de gehuurde machine 

Om te beslissen welke machine u het best kunt huren zijn er enkele zaken die u op voorhand moet bekijken. 

Zo is het belangrijk te controleren op welke soort ondergrond u met de machine zal werken. Afhankelijk van de ondergrond (vloer, aarde, kiezelstenen, klinkers,…) kunt u een geschikte machine kiezen. Elke machine is toepasselijk voor een soort ondergrond. 

Naast de ondergrond, speelt de ruimte waarin u de machine zal gebruiken een belangrijk rol. 

Als u bijvoorbeeld een smalle ruimte heeft waar draaien niet makkelijk is, kunt u beter kiezen voor een soepele, kleine versie van een machine. Zo dient u ook andere zaken te bekijken: 

  • Welk werk moet de machine doen? 
  • Zijn er andere beperkingen aanwezig?
  • Wat is de draagkracht van uw ondergrond?
  • Is er een opvangput aanwezig onder de vloer of moet u over een kelder rijden ?
  • Hoe diep moet de machine graven? 
  • …  

Voor het beantwoorden van deze vragen en huren van de juiste machine is een goede uitleg en advies van groot belang. Daarvoor kunt u beroep doen op Key-Tec. Wij zijn al jaren expert in bouwmachines en geven u het juiste advies op maat!  

Testen voor gebruik 

Voor u de machine effectief gaat gebruiken is het belangrijk de machine te testen naar werking maar ook naar gebruik toe. Bekijk waar u de machine wil opstellen en controleer of de machine op die manier ook correct is opgesteld. Test de machine daarna ook op die plaats, zo kunt u eventuele moeilijkheden voorzien. 

Om alles op een veilige manier te laten verlopen is het belangrijk de machine steeds zonder gewicht te testen. Bent u niet zeker van de werking en of alles veilig zal gebeuren? Informeer bij iemand met ervaring of neem contact op met key-Tec.
 

Schade aan de huur machine

Alvorens de gehuurde machine te gebruiken is het nodig de machine te controleren op eventuele schade bij levering. Indien u twijfelt over schade kan u hiervoor Key-Tec contacteren.
 

Voordeel machine huren

Het aankopen van machines is een zware investering voor uw onderneming.  Daarom is het soms meer kosteneffectief om een machine te huren. Daarnaast is het een flexibele oplossing voor uw bedrijf. Door een machine te huren kunt u deze gebruiken zonder zich zorgen te maken over de kosten voor het transporteren, de herstellingen en de vervanging van onderdelen van de machine.

U wil graag een machine op maat van uw gebruik huren?